interieur nieuwbouw woning

INTERIEUR NIEUWBOUW WONING

Ontwerp van split-level etage met woonkeuken.

__

Deze split level etage van de nieuwbouwwoning is opgeleverd met een trap over de volledige breedte van de begane grond vloer. De ruimte voelde door de extra hoogte aan de voorzijde, tevens kant waar de keuken staat, weinig huiselijk aan. De etage vraagt om iets minder openheid om een huiselijker gevoel te creëren en de opdrachtgevers wilden ook een oplossing voor de doorkijk in het donkere trapgat.

Er is gekozen voor een oplossing waarbij de trap wordt ingekort en er ter plaatse van de ruimte die de trap overlaat een vakkenkast van vloer tot plafond wordt geplaatst. Zo wordt de ruimte vanaf de eetkamer zijde wat meer omsloten en behaaglijker,  terwijl de de lange zichtlijn wel blijft bestaan.

De 2e ontwerpoplossing heeft te maken met de materialisatie van de vloer.  Er is gekozen voor 2 verschillende materialen, de voorzijde (straatkant) in Marmoleum en het achterste deel (eetkamerzijde) in hout. De trap is ook uitgevoerd in hout waardoor het achterste deel van de ruimte een podium lijkt. Er ontstaat een nieuwe dimensie qua ruimtelijkheid.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

contact
Plan afspraak
Bel
E-mail